dns pd-orlovacaPredsjednik Demokratskog narodnog saveza i nosilac liste kandidata koalicije DNS-Demokratski narodni savez-NS-SRS za Narodnu Skupštinu, Izborna jedinica 301, Marko Pavić, rekao je sinoć u prijedorskom naselju Orlovača da je DNS stranka opredijeljena da gradi politički stabilnu i ekonomski jaku Republiku Srpsku i da će tako nastaviti.

„U skladu sa našim sloganom se i ponašamo. Evo, i u ovom naselju večeras polažem račune za sve ono što smo uradili za ovaj kraj. A radićemo još mnogo toga“ rekao je lider DNS-a pred brojnim mještanima, navodeći da DNS svoj program realizuje polako a sigurno. A da je tako, podsjetio je on, govori i podatak da su naselja ovoga dijela Prijedora nastala ne tako davno a u kojima je trebalo realizovati brojne infrastrukturne projekte a ima o onih koji tek treba da se realizuju.

„Zato naša budućnost, u velikome zavisi i od ovih izbora, koji su prilika da bolje uvežemo lokalnu i republičku vlast, da gradimo Prijedor i Republiku Srpsku. Nemojte svoj glas dati onima koji svoje centrale imaju izvan Prijedora, već ljudima koji su sa vama svakodnevno“ rekao je Pavić, potpuno uvjeren u izbornu pobjedu i razvoj Prijedora kao regije koja bi u svom sastavu imala okolne opštine.

I sa ovoga mjesta, lider DNS-a je ponovio da se politika stranke temelji na četiri stuba: ekonomiji, zapošljavanju, borbi protiv kriminala i korupcije i rješavanju socijalnih pitanja.

Mještanima Orlovače obratio se i Mirko Sovilj, nosilac liste kandidata za Parlament BiH koji je istakao da DNS ima sposobne ljude i za najodgovornije funkcije. „Republika Srpska je kapital koji moramo čuvati. Nakon 12. oktobra očekujemo 12 poslanika u Narodnoj Skupštini RS i dva poslanika u PS BiH. Neke nadležnosti RS su prenesene na nivo BiH i mi zbog toga trpimo štetu. DNS će učiniti sve da se nezakonito i neustavno prenesene nadležnosti vrate u okvire RS“ rekao je Sovilj.

Na predizbornom skupu su govorili kandidati koalicije DNS-Demokratski narodni savez – NS-SRS, Izborna jedinica 301, za NS RS: Duško Ivić, Zlatko Ritan, Sonja Ivšinović i Olivera Brdar-Mirković.

DNS Prijedor

Plaćeno političko oglašavanje