Srpska demokratska stranka Prijedor obilježila je danas svoju krsnu slavu – Petrovdan.

Sveta liturgija u povodu Svetih apostola Petra i Pavla služena je jutros u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru.

Potom su polaganjem vijenaca kod centralnog spomen obilježja “Za krst časni” i na bistu doktora Jovana Raškovića, osnivača ove stranke, predsjednik, članovi i simpatizeri SDS-a Prijedor obilježili ovaj značajan datum, na koji je prije 27 godina osnovana ova politička stranka.

Predsjednik GO SDS Prijedor Milan Tubin novinarima je rekao da će se ova stranka u narednom periodu, između ostalog, zalagati za zapošljavanje i pronalazak posla za mlade kako ne bi napuštali naš grad i Republiku Srpsku.

On je dodao da će odbornički klub Srpske demokratske stranke u Skupštini grada od narednog zasjedanaja imati dva nova člana, odnosno ukupno sedam odbornika, ali nije precizirao o kojim ljudima je riječ.

Slavski obred i ručak priređeni su u hotelu Prijedor, a osvećenje slavskog kolača služio je protojerej stavrofor Mladen Majkić.

Osim rukovodstva, članova i simpatizera SDS-a Prijedor, obilježavanju krsne slave ove stranke prisustvovali su i predstavnici društveno-političkog života našeg grada kao i drugih političkih partija.

Zanimljivo, na slavski ručak stigle su brojne delegacije DNS-a i SNSD-a sa čak osam odbornika gradskog parlamenta.

Osim toga, na obilježavanju slave stranke nije bilo njenog dugogodišnjeg predsjednika i aktuelnog poslanika Narodne skupštine RS Dušana Berića, kao ni nekolicine viđenijih članova u proteklim godinama, koji su bili, ili su još uvijek, predstavnici prijedorskog SDS-a u lokalnom parlamentu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com