Švajcarac, Patrik Brugman (33) u ponedeljak je u Prijedoru pokušao da izvrši razbojništvo, ukrade vozilo i na kraju i torbu sa privatnim stvarima. Na sreću, ništa od toga nije mu uspelo. Njegovi pokušaji krivičnih dela podsećaju na filmske scene.

Brugman je oko 17 časova došao na kiosk u „iNovine“ u blizini glavne gradske ulice i držeći ruku ispod majice radnici kioska na engleskom jeziku zapretio da ispod majice ima i poštolj i da mu preda novac.

Međutim, i radnica T.Š. je razbojniku na engleskom odgovorila da mu ne da novac i da će pozvati policiju.

Brugman se nakon ovih reči udaljio od kioska i otišao preko puta na parking pored ugostiteljskog objekta „Papa Džo“.

Tu je oko 18:30 pokušao da ukrade vozilo „golf 6“. Ušao je u vozilo koje nije bilo zaključano, i opet kao u filmskim scenama, pokušao da ga upali elektro kablovima ispod volana, koje je za tu namenu i pokidao.

Međutim, ni to mu nije išlo od ruke, pa je prihvativši „loš dan“, hteo da se zadovolji torbicom iz automobila u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon.

Ali baš trenutku kada je hteo da napusti automobil, vlasnik vozila A.A. iz Prijedora naišao je i sprečio ga i u toj nameri.

„EuroBlic“ saznaje da je vlasnik vozila zadržao „maleričnog“ Brugmana do dolaska prijedorske policije.

– Nakon završene kriminalističke obrade, P.B. je uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima teška krađa u pokušaju i razbojništvo u pokušaju predato u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će za njega biti postavljen predlog za pritvor, jer se radi o državljaninu Švajcarske – saopštila je portparolka Policijske uprave Prijedor, Zvezdana Alendarević.

„EuroBlic“ nezvanično saznaje da je Brugman posetio Prijedor sa jednim prijateljem koji je inače odavde. Saznajemo da on uopšte ne govori naš jezik, a utvrđeno je i da nije imao pištolj kod sebe.

EuroBlic
Foto – ilustracija