Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, dana 10.07.2017.godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica D.B. i M.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, na štetu lica M.M. iz Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je, dana 26.04.2016.godine, osumnjičeni D.B. kao vlasnik, komisionar i odgovorno lice firme koja se bavi prepisom, carinjenjem i osiguranjem vozila, sačinio ugovor za komisionu prodaju vozila, koji je potpisao u ime prodavca M.M.iz Prijedora, ovjerio ugovor svojim potpisom i pečatom svoje firme, a potom u ime istog lica potpisao punomoć za zastupanje prilikom podnošenja zahtjeva za odjavu vozila, što mu je omogućio osumnjičeni M.K., koji je u svojstvu odgovornog lica firme za tehnički pregled vozila, pribavio bjanko obrazac punomoći ovjeren pečatom te firme.

Predmetni ugovor i punomoć osumnjičeni D.B. je dao osumnjičenom M.K., koji je u Policijskoj upravi Prijedor izvršio odjavu vozila.

Na ovaj način osumnjičena lica su počinila krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

PU Prijedor