Rudar-Prijedor je startovao sa pripremama za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske.

Na prozivci su bila prisutna 23 igrača kao i povrijeđeni golman Dejan Inđić čiji povratak se očekuje tek u drugom dijelu prvenstva.

Prvom treningu, iz opravdanih razloga, nisu prisustvovali Novica Petrović i Stefan Gavranović, dok je prvoj ekipi priključeno i nekoliko kadeta iz ekipe koja je postala šampion Omladinske lige BiH.

Od novih/starih lica tu su bili Nemanja Pekija(Travnik), golman Nikola Đurić (Travnik), Demir Jakupović (Metalege Jajce), Ranko Dekić (Kozara Gradiška) i Ljubiša Pecelj(Čapljina).

Okosnica tima je sačuvana, igrači koji su dali najviše u prošloj sezoni i dalje su u Rudar-Prijedoru.

Tu se, prije svega misli na najbolje strijelce Draška Lolića i Ognjena Jaćimovića, ali i na kapitena Marića, Davidovića, Vojnovića, Ćatića, Gavranovića, Šakića…

Prema riječima Dalibora Majkića, predsjednik Komiteta za hitna pitanja, na početku priprema će se raditi u Novom Gradu jer je glavni teren Gradskog stadiona u fazi sanacije.

On je dodao da je cilj u narednoj sezoni, za sada, što bolji plasman, a ukoliko se „otvori“ situacija, to će biti osvajanje prvog mjesta.

Igrački kadar

Na prozivci Rudar-Prijedora bili su prisutni: Đorđe Šarac, Nikola Đurić (golmani), Nemanja Marić, Ognjen Davidović, Draško Lolić, Ognjen Jaćimović, Aleksandar Vojnović, Nemanja Pekija, Ljubiša Pecelj, Ranko Dekić, Rastko Rokvić, Demir Jakupović, Milan Šakić, Ervin Ćatić, David Kuridža, Amar Paunović, Davor Polovina, Boban Živanić, Mirnes Brdar, Stefan Radaković, Nikola Marmat, Mile Kovačević i Marko Marinović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/Nenad Đerić – www.prijedordanas.com