S obzirom na to da je nastupila sezona godišnjih odmora, tokom koje većina građana ne boravi u svojim domovima, povećana je mogućnost provala. Kako zaštititi imovinu od lopova u periodu godišnjih odmora?

Ono što građani moraju znati jeste da zaključavanje vrata nije dovoljna garancija da se neće dogoditi provala.
Zlato, novac i vrijedne stvari tri su glavna razloga za obijanje kuća i stanova. Zato, prilikom odlaska na godišnji odmor u stambenim objektima ne ostavljajte vrijedne stvari, nego ih ponesite sa sobom ili ih povjerite nekome na čuvanje.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na građane da učestvuju u zaštiti svoje imovine. Posljednjih godina, zahvaljujući preventivnim i represivnim mjerama, ovakvih krivičnih djela, sve je manje.

Zaključana vrata, za vrijeme odsustva iz kuće nisu dovoljna sigurnost. Spuštene roletne i zatvorena kapija pravi su mamac za provalnike. Ako duže ne boravite u svom domu, o tome obavijestite komšije ili rodbinu jer u suprotnom imovina može postati predmet krivičnog djela.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da tokom turističke sezone preduzmu sve mjere kako bi smanjili mogućnost provala.

– Policijska uprava apeluje na sve građane da novac, zlatni nakit, i ostale vrijedne stvari prilikom odlaska iz kuće ne ostavljaju u kućama, odnosno da ih ponesu sa sobom ili ih povjere komšiji prijatelju ili rodbini – rekao je Radomir Dukić, načelnik Sektora kriminalističke policije policijske uprave Prijedor.

U slučaju uočavanja neobičnih dešavanja oko objekata vlasnika, koji nisu prisutni, pozovite besplatan broj 122.

RTRS