Kako je potrđeno iz Policijske uprave Prijedor, lice iz Doboja je osumnjičeno za „Poslovnu prevaru“ koja je „teška“ oko 70 hiljada KM.

-Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica su, u vremenskom periodu od 13.02. do 30.05.2017.godine preduzeli niz istražnih mjera i radnji, koje su rezultirale pribavljanjem dokaza o krivičnom djelu „Poslovna prevara“počinjenom od strane lica D.S. iz Doboja, na štetu fizičkih lica S.T. i B.M. i jednog pravnog lica iz Kozarske Dubice – saopšteno je iz PU Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice D.S. kao predsjednik drugostepene komisije jednog osiguravajućeg društva za osiguranje poljoprivrede, tokom 2016.godine, odbio prigovor osiguranika S.T., B.M. i jednog pravnog lica iz Kozarske Dubice, po osnovu zaključenih ugovora o osiguranju plodova voća i usjeva, iako su na osnovu dokumentacije osiguranici imali pravo na isplatu štete po polisi osiguranja.

-Na ovaj način osumnjičeni je počinio krivično djelo „Poslovna prevara“, te oštećenim licima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 70.410 KM – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da će nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica D.S., biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Poslovna prevara“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com