Pozorište Prijedor i ove godine u okviru “Prijedorskog kulturnog ljeta 2017” organizuje reviju predstava “Pozorište za marku” u kojoj će ulaznice za predstave igrane u aktuelnoj sezoni koštati samo jednu marku.

“Pozorište za marku“ tradicionalno se organizuje već tri godine, te iz godine u godinu dobija sve veći značaj. Ovogodišnja manifestacija trajaće od 19. do 24. juna, a prijedorska publika će za to vrijeme moći da vidi šest predstava.

Rukovodstvo Pozorišta zadovoljno je sezonom na izmaku, ali ističu da je za unapređenje kvaliteta predstava i uslova za rad neophodna nabavka nove tonske i svjetlosne tehnike.

Pet premijera i šest naslova iz ranijih sezona, ukupno 61 igranje – bilans je prijedorskog pozorišta za proteklu sezonu.

Zajedno sa nepozorišnim događajima kojima je bilo domaćin, ovu ustanovu posjetilo je preko 20 hiljada ljudi.

“Pozorište za marku”, smatraju Prijedorčani, dodatno će privući publiku.

“Pozorište za marku” je i svojevrsna rekapitulacija rada prijedorskog Pozorišta u protekoj sezoni, a gledaocima će omogućiti da po veoma povoljnoj cijeni pogledaju neku od predstava koju su propustili u redovim terminima.

Međutim, nakon još jedne uspješne sezone, iz ove ustanove poručuju da im rad uveliko otežava zastarjela tonska i svjetlosna tehnika,postavljena još 1976. godine. Od tada je malo šta mijenjano, a vrijeme je učinilo svoje.

Ipak, ovaj problem uskoro će biti riješen. 100 hiljada maraka za ovu namjenu,prema riječima direktora Zorana Baroša trebalo bi da obezbijedi grad Prijedor.

– Imamo čvrsta obećanja da bi se taj problem trebao rješavati tokom ovog ljeta i vjerujem da bi početkom naredne, 65. sezone, ušli u proces rada sa riješenim ovim problemima, istakao Baroš.

Nakon nedavne obnove i nadogradnje pozorišne zgrade, od prošle godine koriste se i novoizgrađeni apartmani za smještaj gostujućih glumaca i režisera, ali i ostalih gostiju ustanova kulture u gradu.

RTRS