Rudar-Prijedor je „ispunio“ svoj ovosezonski cilj, opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske koji je osiguran osvajanjem drugog mjesta na kraju regularnog dijela šampionata.

U posljednjem, 10. kolu Lige za prvaka, Prijedorčani će večeras od 19 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci „ugostiti“ novog prvaka Borca.

Da nije smiješno možda bi bilo i žalosno.

Kao razlog za ovako nešto, iz redova prvoligaša iz grada na Sani navode da kreću radovi na sanaciji terena, čiji početak je od strane firme koja će ih obavljati najavljen tek nedavno, pa se trava morala hemijski tretirati.

Ideja o „zamjeni“ domaćinstava nije mogla biti realizovana jer, eto, prije mjesec dana (14.maja igran susret Borac: Rudar-Prijedor u Banjaluci) nije se znalo da će baš uoči posljednjeg kola „Lige bez briga“, početi radovi.

Ne smije se isključiti ni sportski motiv.

Moguće je i da je neko u taboru Rudar-Prijedora i tada “vjerovao” da se za šest preostalih kola može nadoknaditi 20 bodova minusa koliko je tada iznosio zaostatak u odnosu na Banjalučane, ili to može učiniti Podrinje iz Janje koje je imalo -15 u odnosu na Borac.

Kako bilo, Banjalučani će na svom terenu proslaviti zasluženu titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i povratak u Premijer ligu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com