U posljednjem ovosezonskom predstavljanju pred svojim navijačima, fudbaleri Omarske su se od njih oprostili pobjedom i zadržali peto mjesto na tabeli Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad.

Savladali su Slogu iz Srpca sa 2:1, a oba gola postigao je Darko Zdjelar udarcima sa „bijele tačke“, pošto su u protivničkom šesnaestercu nepropisno zaustavljeni Dejan Romanić i Anando Krecelj.

U međuvremenu Ognjen Savić je donio izjednačenje gostima iz Srpca, koji su imali i stativu, a u otvorenoj igri oba rivala stativu je pogodio i sve opasniji mladi prvotimac domaćih Branko Rosić.

-Bila je to korektna utakmica bez većeg takmičarskog značaja. Sloga je naš stari sportski prijatelj, s obzirom da sa njima imamo najduži međusobni staž u drugoligaškoj konkurenciji. Uspjeli smo da i poslije odlaska jesenas prvog strijelca Vedrana Panića u redove provligaša RS Rudar-Prijedora, zadržimo kontinuitet dobrih igara i ostanemo u konkurenciji najboljeplasiranih klubova na tabeli – rekao je trener Omarske Milenko Vuleta.

Omarska: Sloga(S) 2:1(1:0)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 50
Sudija: Darko Vukojević (Doboj) 7,5
Strijelci: Zdjelar u 17. i 75. (oba iz penala) za Omarsku, a Savić u 65.minuti za Slogu
Žuti kartoni: Malešević, Krecelj, Anđić (Omarska), Devušić (Sloga)

OMARSKA:
Ml.Jokić 7, Zdjelar 7, B.Romanić 6,5 (od 73. Pušac -), De.Romanić 7, Krecelj 7 (od 83. Ma.Jokić -), Grahovac 7, Anđić 7, B.Rosić 7, Lugonja 6,5 (od 67.Gavranović -), Malešević 7,5, Višić 7

SLOGA (SRBAC):
D.Babić 6,5, S.Ugrešić 6,5, Maletić 7, Malbašić 6,5, Devušić 7, R.Babić 6, Savić 7 (od 81. Rakić -), Nježić 6,5, M.Ugren 6, Janković 6,5, Smiljanić 6 (od 76.Todorović -)

Igrač utakmice: Nemanja Malešević (Omarska)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska