Odbor za privredu i finansije Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je zaključak kojim predlažu Vladi Republike Srpske da tačku o prodaji RŽR Ljubija povuče sa dnevnog reda Narodne skupštine.

Za ovaj zaključak glasalo je šest članova Odbora dok je pet bilo uzdržano. Dušan Berić, poslanik SDS-a i predsjednik Odbora za privredu, rekao je da ta tačka nije ni trebala da bude na dnevnom redu.

Premijerka Željka Cvijanović istakla je da Vlada na današnjoj sjednici nije razmatrala zahtjev odbora i ponovila da Vlada nema namjeru da povuče odluku iz skupštinske procedure.

Predsjednik Republike Milorad Dodik podsjetio je da je riječ o manjinskom paketu akcija od kojih, kaže, Srpska nema nikakvu korist, dok se, dodaje, prodajom akcija može ostvariti značajna dobit.

Odbor za privredu 4. maja organizovao je javno saslušanje u vezi sa Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji kompaniji “Izrael investment grupa” 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR “Ljubija”.

RTRS