Prijedorski školarci uživaju poseban tretman. Mrakovica će ovih dana biti centar igre i druženja.

Kompletan hotel sa četiri zvjezdice na Mrakovici je zakupljen na pet dana. I to za osnovce iz nekoliko prijedorskih škola koji su doputovali u “Kamp dječjih osmijeha”. Njih oko 70 uživa na planini kao da su najveće zvijezde. Sve je podređeno njima – smještaj, hrana, brojne radionice, večernji provod… I to besplatno. Pa ne čudi da mališani uživaju.

“Sviđa mi se najviše to što imamo razne aktivnosti, od sporta, kreativne radionice, saobraćaj, prva pomoć”, kaže Tamara.

“Meni je super, budem sa prijateljima u apartmanu, ležimo tamo i pričamo”, odgovara Ivan.

“Naveče imamo obaveza, kao disko, karaoke, kino, ples i tako”, rekla je Amila.

Pred kamerama su pale i najskrivenije tajne kampa. Za to je “kriv” Đorđe iz Brezičana.

“Mi treba da spavamo od pola 11, ali nakon što ugasimo svjetlo, nastavimo da pričamo”, otkriva Đorđe.

Nije problem, važno je da su ujutro svi na broju, zdravi i spremni za novi dan pun aktivnosti, kažu volonteri. Dajana priznaje – mislila je da će biti teže. Ali hvali klince. Dobri su i slušaju.

“Svi su veseli, nemamo problema sa njima. Oni su prezadovoljni, neki su ovdje prvi put i oduševljeni su svime, od iznenađenja pa nadalje”, kaže Dajana Stakić, volonter.

Potrudili smo se, kažu u prijedorskom Udruženju građana DON. Zajedno sa kompanijom ”Arselor Mital”, organizatori su šestog Kampa dječijih osmijeha.

“Kamp je poseban po svom programu, prije svega, po pristupu djeci koji se razlikuje od klasične škole u prirodi. Svi se ovdje godinama dobro zabavljaju i odnose mnogo znanja sa ovog kampa”, rekao je Zoran Petoš iz Udruženja građana DON.

Danas su im bili planinari i izviđači, juče vatrogasci, a sutra stiže policija. Uz dosta igre, Makovica i ovoj generaciji malih kampera sigurno ostaje mjesto pravog prijateljstva i nezaboravnog druženja.

ATV