Startujući u Ligi za prvaka prvoligaškog karavana Republike Srpske, Rudar-Prijedor očekuje gostovanje zvorničkoj Drini.

– Očekuje nas jako teška utakmica. Drina je neugodan rival po nas, bar se tako pokazalo u poslednje vrijeme. Izgubili smo od njih kod kuće u Premijer ligi BiH, potom ove sezone igrali neriješeno, a izgubili u Zvorniku. Iskreno se nadam da će njihovo domaćinstvo biti malo korektnije nego što je bilo posljednji put, jer smo malo dočekani „na nož“, podsjetiću na težu povredu Draška Lolića, i da će ovoga puta biti sve fer i korektno. Idemo da odigramo što bolje možemo, da s obzirom da igramo rasterećeno i nemamo dodatni pritisak rezultata i pokušamo pobijediti. Nadam se da će momci ove utakmice u „plej-ofu“ iskoristiti za što veće sazrijevanje – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Strateg „rudara sa Sane“ podsjetio je da su njegovi izabranici izuzimajući dobojsku Slogu i Mrkonjićku Slobodu sa kojima su remizirali kao gosti, a savladali ih na svom terenu, protiv preostala četiri kluba iz Lige za opstanak imali maksimalan učinak.

– U ligi u kojoj nastavljamo takmičenje, od banjalučkog Borca poraženi smo oba puta, od Tekstilac Korta, Podrinja i Drine po jednom. To je garancija da ćemo imati dobre protivnike ispred sebe da vidimo gdje smo i koliko se možemo nositi sa njima – istakao je Jelisavac.

Na povredu se još uvijek žali Novica Petrović, ali raduje da je počeo trenurati, kao da je i Ervin Ćatić u laganom trenažnom procesu, a očekuje se da će što prije biti u prvom timu.

– Imamo sa Zvorničanima negativan skor, očekuje nas težak zadatak. Idemo na pobjedu, motivisani smo u dobroj atmosferi, pa ne vidim razloga zašto se ne bi vratili sa pozitivnim rezultatom, ako ne sa sva tri boda, ono sa neriješenim ishodom. Lično ću se truditi da, uz podršku saigrača, podignem još više nivo svoje igre – rekao je prvotimac Prijedorčana Milan Šakić.

IZVINJENJE JELISAVCA

U ovoj sezoni u Rudar-Prijedoru redovne su jednnom sedmično konferencije za medije.

Na posljednjoj, Jelisavac je džentlmenski uputio izvinjenje prisutnima.

Prvi put na prethodnoj nije se niko obratio iz stručnog štaba.

– Razlog leži u činjenici što je trener Saša Keranović imao obaveza prema FS RS, u čijem stručnom radu je angažovan i nije uspio da stigne. Radi smanjenja troškova, sa igračima dolazim jednim autom iz Novog Grada, previdjeli smo činjenicu da je trening pomjeren na 17 časova, pa je bilo kasno da stignem u podnevnom terminu – objasnio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com