Zanimljiva utakmica u Prijedoru na startu proljećnog dijela prvenstva Pete lige Područnog fudbalskog saveza Prijedor u kojoj su na kraju prve etape takmičenja drugoplasirani gosti bili ubjedljivi i potvrdili ulogu favorita i kandidata za titulu šampiona, Radnik Urije: Ljubija 1:9(1:5).

Izabranike trenera, igrača i kapitena Petra Vrućinića do trijumfa su predvodili četvorostruki strijelac Dajan Babić i Nemanja Radulović, koji je uz pogodak „upisao“ tri asistencije, ali je šteta što ovaj mladić, koji je „nosio“ igru svog tima zbog posla odlazi u Njemačku.

Igra Ljubijanaca bila je maštovita i lijepa za oko a golovi su bili plod izrađenih akcija.

Domaćinima, koje je predvodio na terenu Slaviša Kralj, prvi čovjek ovog kluba, bila je puna mreža, ali i duše.

Naime, poslije igranja na stadionu Žitoprometa, čiji su pravni nasljednici bili, potom i selidbe u naselje Tukovi, konačno su na svome, igralištu “Trgoprodaje”, koje se nalazi u naselju Urije.

Već u 7.minuti na centaršut Borisa Gajića, koji je „probio“ po desnoj strani Babić pogađa za 0:1, da bi pet minuta kasnije, iskoristivši nabacivanje Nemanje Radulovića iz slobodnog udarca glavom poslao loptu iza leđa Gorana Lalića za 0:2.

Igrao se 22.minut kada je potvrđena dominacija Ljubijanaca.

Nemanja Radulović je sa desne strane pronašao Dejana Radulovića, kome nije bilo teško da pogodi cilj za 0:3.

Radnik Urije je imao raspoloženog samo Bojana Unijata.

U 28.minuti ciljao je sa oko 20 metara donji lijevi ugao Dražena Briševca, koji je izbio loptu u korner.

Samo minut kasnije Kralj je iz „slobodnjaka“ na oko 30 metara iskosa lijeve strane ubacio upotrebljivu loptu, koja je odbijena do Unijata, a ovoga puta sa ivice šesnaesterca šalje je na pravo mjesto za 1:3.

Neuhvatljiv je po desnom boku bio Boris Gajić.

Umakao je pažnji protivničke odbrane, ofsajd-pozocije nije bilo, ali je šutirao tik kraj suprotne stative u 31.minuti, ali dva minuta kasnije kada se našao u istoj situaciji bio je neumoljiv za 1:4.

Konačan ishod prvog poluvremena 1:5 postavio je, krunišući odličnu partiju, Nemanja Radulović u 37.minuti.

Nije jenjavao tempo Ljubije ni u nastavku susreta.

Babić je imao dvije šanse da poveća prednost svog tima i prije 55.minuta, kada je Vrućinić, sa dobrim pregledom igre, došao pred kazneni prostor rivala i upisao se u listu strijelaca za 1:6.

Nema sumnje da je, uz neprelaznog Dejana Bilbiju, oslonac odbrane Milan Marinović, ali je dobar i kada se treba ugroziri gol protivnika.

U 70.minuti sa lijeve strane iz prekida idealno je loptu „stavio“ na glavu B.Gajića, za „trzaj“ i rezultat od 1:7.

Kako je otvorio seriju tako je i zatvorio Babić.

Prvo je u 76.minuti bio sam pred Lalićem i „matirao“ ga za 1:8, kada mu je loptu „na tacni“ nesebično dodao Nemanja Radulović, da bi pet minuta prije posljednjeg zvižduka veoma dobrog sudije Gorana Denjaka iz Prijedora, svojim četvrtim golom stavio tačku na ovaj meč i konačnih 1:9.

FK Radnik Urije: FK Ljubija 1:9(1:5)

Prijedor
Stadion: Trgoprodaje
Gledalaca: 30
Sudija: Goran Denjak (Prijedor) 8
Strijelci: Unijat u 29. za Radnik Urije, a Babić u 7., 11., 76. i 85., D.Radulović u 22., B.Gajić u 33. i 70., N.Radulović u 37. i Vrućinić u 55.minuti za Ljubiju

RADNIK URIJE:
Lalić 5, Unijat 6, Grbić 5, Stojaković 5, Marin 5,5, Plavšić 5, Pešević 5, Selešević 5, Kralj 5,5, Janković 5, Daničić 5,5

LJUBIJA:
Briševac 7, Bilbija 8, Mujkanović 7 (od 70. P.Radulović -), Marinović 8, Vrućinić 7,5, N.Radulović 8,5, Babić 8,5, D.Radulović 7 (od 55. Šević 7), B.Gajić 8, Marin 7 (od 46. Grbić 7), O.Gajić 7

Igrač utakmice: Dajan Babić(Ljubija)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Radnik Urije