Rukometašice „Mire“ su u 18.kolu prvenstva Premijer lige BiH prekinule seriju od pet uzastopnih poraza (četiri u borbama za bodove i jedan u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH kod favorizovane ekipe „Grude“, zasluženo savladavši „Goražde“ sa 36:26(16:8).

Prijedorčanke su se poslije početnog „egala“ (4:4) serijom od 7:2 „odlijepile“ i do kraja kontrolisale rezultat i igru, da bi u finišu imale prednost od 13 golova viška, 35:22.

Do ubjedljivog trijumfa su ih predvodile zaista sjajne ove sezone, bez sumnje njihove najistaknutije igračice, golman Darjana Vukliš i najefikasnija na terenu sportske dvorane „Mladost“ u gradu na Sani Azra Bašanović.

Ipak, vrijedi spomenuti i u nastavku vrlo dobru Milicu Došen, jer je pet puta zatresla mrežu rivala.

U redovima gošći koje se do kraja nisu predavala, „odskakale“ su efikasna Emina Mujagić i Dunja Brankovan među stativama.

-Djevojke su pronašle moral i snagu da poslije te neuspješne serije ne padnu psihički. Pokazale su izuzetnu borbenost, a zadovoljna sam i odbranom što nije bio slučaj u susretima protiv prethodnih rivala. Želja i motiv da dobiju utakmicu došla je do izražaja i u napadu. Djevojke su dobile priliku da igraju, nisam od trenera koji „nabijaju“ gol-razliku već i da se vidi koliko mogu i igračice sa klupe u datom momentu da pruže – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Publika je i pozdravila golove iz sedmeraca Dragice Gligorević i Anje Suvajac, a u sastavu domaćih nije bilo Sanje Vukman zbog povrede koljena.

ŽRK Mira: ŽRK Goražde 36:26(16:8)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Zoran Raca (Banjaluka) i Miroslav Rakar (Nova Topola)
Sedmerci: Mira 9(9), Goražde 3(1)
Isključenja: Mira -, Goražde 8 minuta

MIRA:
Bašanović 14, Veselinović, Suvajac 1, Tintor 4, D.Gligorević 1, Ćorić, Dojčinović 2, D.Mutić 5, Vukliš-20 odbrana + 1 sedmerac, Sladaković, J.Mutić 4, Došen 5, M.Gligorević – 2 odbrane

GORAŽDE:
Brankovan (13 odbrana), Mujagić 9, Alikadić 3, Kostić 2, Marić 6, Halimić 2, Srna, Ajanović, Jašarević 1, Perla 2, Bujak 1

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com