vesti-siljegovici (2)Vredna odlikašica Tatjana Šiljegović, vukovac, iz Gomjenice kod Prijedora obradovala se novim darom od 100 evra iz Francuske, što će joj kao maturantu Medicinske škole dobro doći za završnu ekskurziju u Grčku.

– Javila se gospođa koja živi u Prijedoru i rekla da je njena zaova Nada iz Francuske pročitala priču o mojoj porodici u “Vestima” i posebno ju je ganula želja moje ćerke Tatjane koja želi da studira medicinu jer i sama dobročiniteljka ima bolesno dete. Nama su njeni rođaci uručili pismo s objavljenim tekstom i novčanim darom koji je stigao u pravi čas. Veliko hvala! – kaže majka Tanja i dodaje da su ih posle napisa u našim novinama posetili aktivisti humanitarne organizacije Srbi za Srbe i pitali šta im je najpotrebnije.

Zamolili su ove aktiviste da im pomognu s većim ležajem, nekim trosedom na rasklapanje, da tri kćerke imaju gde da spavaju kad dođe zima… U kuhinji je toplo, samo nedostaje neki širi krevet.

– Prvo nam je obezbeđena stipendija od 400 evra za Tatjanu koju nam je darovao anonimni Zemunac iz Izerlona u Nemačkoj, tako da je jedna naša velika briga otpala. Zapanjujuće, ali istinito, čim je ovaj dar ušao u našu kuću, sve nam je krenulo nabolje. I lekarski nalazi kičme mlađe ćerke su postali bolji, a i ja imam novu ponudu za posao. O ovom što smo dosad dobili, nismo mogli ni da sanjamo – ističe zahvalna majka Tanja koja je nedavno dobila i sezonski posao u Prijedorčanki, Fabrici za preradu voća. Krenulo je Šiljegovićima, samo neka što duže potraje.

Vesti-online.com