Novi predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor postao je Milan Tubin.

To je rezultat današnje Skupštine ove političke stranke u gradu na Sani koja je održana u sali direkcije Rudnika.

Tubin je osvojio 163 glasa a njegov protivkandidat Rako Stojić 96 glasova.

-Ovi izbori su bili demokratski i korektni iako je bilo pojedinaca koji su putem medija plasirali neke dezinformacije. Naš jedini cilj je da jačamo SDS i mi idemo naprijed – rekao je Milan Tubin.

Ipak, ono što je obilježilo Skupštinu je prisustvo privatnog obezbjeđenja u samoj sali kao i na ulazu u direkciju gdje su se nalazili i policijski službenici.

Uoči njenog početka pred direkcijom je negodovalo desetak članova prijedorskog SDS-a, među kojima su se našli nekadašnji odbornici ove stranke u lokalnom parlamentu Vinko Kos i Zdravko Torbica, a tvrdili su da im je zabranjeno prisustvo iako su članovi mjesnih odbora.

Osim toga, nakon nekoliko uvodnih minuta tokom kojih je usvojen Dnevni red, pripadnici medija (novinari, snimatelji, foto reporteri) istjerani su iz sale te su nastavak „pratili“ kroz zatvorena vrata.

Iako se u hodnicima direkcije moglo čuti da će biti problema i tuče, Skupština je protekla u korektnoj atmosferi.

Skupštini je prisustvovao i Milan Miličević, povjerenik za sprovođenje unutarstranačkih izbora za Prijedor koji je naglasio da je prethodni GO SDS-a Prijedor raspušten zbog loših izbornih rezultata SDS-a u Republici Srpskoj.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com