Košarkaši Prijedora su u derbiju 22.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske savladali drugoplasiranu Sutjesku sa 64:55 (11:8, 13:22, 16:8, 24:17).

Presudio je sjajan finiš domaćih, koji su poslije minusa od četiri poena u završnici (50:54) kada se rival iz Foče ponadao uspjehu, napravili seriju od 14:1 i na kraju slavili.

-Izuzetno dobra, „tvrda“ utakmica. Raduje me broj primljenih poena, u čitavoj sezoni smo ekipa koja po statistici prima najmanje koševa, što je naš prepoznatljivi znak. Moram da pohvalim momke koji se izuzetno troše u odbrani i neke nedostatke u napadu „kompenzujemo“ s tom dobrom odbranom. Dobro smo krenuli, ali kasnije „pali“, oni su malo bili agresivniji, zatvorili naše šuteve. Loše smo izvodili i slobodna bacanja, od 10 šuteva pogodili smo samo tri, a šut za tri poena bio je katastrofalan 14:1, što je „kumovalo“ lošoj igri u prvom delu. Dobro je što smo na poluvremenu imali manjak od samo šest poena, dogovorili smo se da u nastavak uđemo mirnih glava, jer ovi momci nemaju iskustva ali imaju „petlju“ u trenucima kada se „lomi“ utakmica. Ipak, mislim da sazrijevamo sve više, urkos brojnim problemima cijele sezone, što je donosilo uspone i padove. Igramo na momente dobro, a na momente loše, što je posljedica neuigranosti. Čestitam mojim momcima na izuzetnoj borbenosti, a i Sutjesci na fer i korektnoj igri – naglasio je trener Prijedora Danilo Palalić.

Već dokazani stručnjak smatra da se njegova ekipa „diže“, a upravo „na krilima“ ove važne pobjede očekuje gostovanje banjalučkom OKK Studentu, glavnom konkurentu u borbi za četvrtu, možda i treću poziciju.

Prijedorčani žele da se predstave u što boljem izdanju i ponovo trijumfuju.

-Jako dobro smo otvorili utakmicu, onako kako smo i planirali, zatvorivši „ključne“ igrače Prijedora u prvom poluvremenu, koji se nisu naigrali. Primili smo samo 24 poena, izuzetno dobrom odbranom, ali u napadu nismo bili dobri kako smo željeli. Dosta smo imali problema u nekim kretnjama, ali smo, ipak, imali prednost. U drugom poluvremenu protivnik je ušao sa više energije i želje, htjeli su više i smatram da su zasluženo pobijedili u ovoj utakmici – rekao je trener Sutjeske Milenko Ivanović.

KK Prijedor: KK Sutjeska 64:55 (11:8, 13:22, 16:8, 24:17)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Saša Babić, Davorin Skenderija i Dario Damjanović (sva trojica iz Banjaluke)

PRIJEDOR:
Pašić, Blaz 4, N.Vuković, Damjanović 7, Stakić 10, D.Vuković 9, O.Bilanović 8, Lakić 2, Tadić, Tomić 13, N.Bilanović 11

SUTJESKA:
Đerić 1, Bodiroga 23, I.Radović 4, B.Radović 3, Arsenović 3, Živanović 16, Todorović 5, Šolaja

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com