stab-10septembar (2)Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopštio je danas da je iz preventivnih razloga stavio u stanje pripravnosti sve subjekte zaštite i spasavanja kako bi, u slučaju potrebe, na vrijeme preduzeli potrebne mjere.

“Gradski štab za vanredne situacije preporučuje građanima koji žive u zonama potencijalnog poplavnog rizika da prate medije i situaciju na terenu kako bi, u slučaju potrebe, na vrijeme preduzeli preventivne mjere zaštite”, stoji u saopštenju.

Odsjek za civilnu zaštitu grada Prijedora neprekidno če pratiti stanje na terenu, informisati javnost i preduzimati sve neophodne mjere zaštite i spasavanja.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, na širem slivnom području rijeke Sane i njenih pritoka očekuju se obilne kišne padavine koje će za posljedicu imati nagli rast vodostaja na svim vodotocima, što može dovesti do izlijevanja vode iz korita i njenog zadržavanja u prirodnim depresijama, na poljoprivrednom zemljištu, na dijelovima naselja i na lokalnim putevima.
SRNA