finale kupa grada-brdo pobjednik (1)Dolazak fudbalera banjalučkog premijerligaša BiH Borca u Hambarine, mjesto nadomak Prijedora na lijevoj obali reke Sane privućiće veliku pažnju poklonika „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

Regionalni ligaš Republike Srpske OFK Brdo dočekuje banjalučke „plavo-crvene“ kao istinske velike goste, sa realnim razmišljanjima da su izraziti favoriti. Stoga se i sam takmičarski karakter stavlja u drugi plan, a veća pažnja pridaje samom trenutku da stiže renomirani rival.

– Iako su u fudbalu iznenađenja uvijek moguća, ovoga puta znamo da su nam za prolaz male šanse. Ipak, drago nam je što ćemo odmjeriti snage sa klubom, koji je sa krajiških prostora izgradio svoje veliko ime. Vjerujem da će moji momci učiniti sve da pruže Borcu što časniji otpor – rekao je trener „brđana“ Enes Fikić.

Na stadionu „Vedro polje“ preduzeli su sve mjere da u organizacionom smislu sve bude u najboljem redu, bez obzira što ima i navijača Rudar-Prijedora, koji ne mogu klubu iz Platonove oprostiti što je prošle sezone umnogome „kumovao“ ispadanju „zeleno-crnih“ iz elitnog bh. nadmetanja.

– Izuzetna nam je čast što nam dolazi fudbalski velikan poput Borca i, iznad svega trudićemo se da Banjalučane dočekamo kao sportske prijatelje. Nezavisno od rezultata, a u konačnom ishodu, kvalitet je na njihovoj strani i trebalo bi i da se plasiraju u osminu finala Kupa Republike Srpske, počastićemo ih,a želja nam je da se sve ne završi ovim susretom, koji ulazi „zlatnim“ slovim upisan u istoriju, već da to bude početak sportske saradnje – rekao je predsjednik kluba Ismet Imširović.

N.Đerić/A.Drakulić