Rudar-Prijedor je u derbiju 19.kola Prve lige Republike Srpske, duelu krajiških rivala, zasluženo savladao Kozaru iz Gradiške sa 2:0 i ostao na drugoj poziciji.

Draško Lolić u igri svog tima, koja nije baš oduševila, „odskočio“ je i drugi put ovog proljeća bio dvostruki strijelac, jednom sa „bijele tačke“, ujedno se sa ukupno devet golova na ovosezonskoj klupskoj listi golgetera izjednačio sa Ognjenom Jaćimovićem.

– Čestitao bih svojim igračima na vrlo važnoj pobjedi za nas, jer bilo nam je bitno da se poslije lošeg izdanja koje smo pokazali u Banjaluci protiv lidera Borca što prije vratimo na pobjednički kolosijek i to smo uspjeli. Utakmica je bila dosta „čvrsta“, rano smo poveli sa 2:0, ali do kraja je trebalo kontrolisati igru i rezultat, jer je Kozara uvijek neugodan rival. Čestitam i gostima na fer i korektnoj igri – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Ono što svakako može da ohrabri je da je odbrana na čelu sa golmanom Dejanom Inđićem, koja do prošlog gostovanja Banjalučanima prethodno u pet mečeva (doduše četiri prijateljskog karaktera) nije kaupitulirala, sačuvala mrežu, a poseban ton davali su joj „štoperi“ Ognjen Davidović i Aleksandar Vojnović, a nakon zamjena i Novica Petrović.

„Vezista“ Slaven Kovljen, koji je ranije bio povrijeđen, pokazao je da je željan igre i najviše se trudio.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com