Već na startu proljećne etape takmičenja prvoligaša Republike Srpske Draško Lolić potvrdio je prognoze da će umjesto „džokera“ biti jedan od nosilaca igre Rudar-Prijedora.

Sa dva gola bio je junak ubjedljive pobjede izabranika Zlatka Jelisavca nad Zvijezdom 09 iz Etno sela Stanišić (5:0) kojom su „rudari sa Sane“ napravili najbolju uvertiru za veliki krajiški derbi u Banjaluci protiv lidera Borca.

-Dali smo rano prvi gol, kod kojeg mi je žargonski rečeno lopta „sjela“ za „volej“ i onda je sve bilo mnogo lakše. Svi su mi poslije meča čestitali, predsjednik kluba Dalibor Majkić i direktor Vukašin Đaković rekli da ljepši gol odavno nije viđen u Priejdoru. Očekivali smo da će se gosti zatvoriti, ali njihova želja za nadigravanjem dala nam je prostora za polukontre i kontre. Mlada smo ekipa, dobro smo radili u pripremnom periodu i potvrdili smo još jednom da smo sigurno i među najspremnijima u ligi – kaže Lolić.

Jesenas su Prijedorčani jedini poraz na svom terenu (2:3) doživjeli upravo od banjalučkih „crveno-plavih“ čija bodovna prednost u duelu prošlosezonskih premijerligaša BiH i dalje iznosi velikih šest bodova.

-Idemo rasterećeni na megdan Banjalučanima, jer u ovoj utakmici nemamo šta da izgubimo. Uloga favorita je na njihovoj strani, a na nama je da, uvjeren sam, u jednoj lijepoj fudbalskoj predstavi pokušamo da ih iznenadimo. Naravno iskreno se nadam novom prvenstvenom golu i našoj pobjedi – istakao je Lolić, koji je prošao omladinsku školu Borca, a prije ljetošnjeg dolaska u Rudar-Prijedor nosio je dres Krupe iz Krupe na Vrbasu.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com