U traganje za maloljetnicom, 17-godišnjom Prijedorčankom, koja je 5. marta nakon kobnog pada sa splava nestala u rijeci Sani, od četvrtka će, ukoliko u međuvremenu ne bude pronađena, osim vatrogasaca TVJ Prijedor, policijskih službenika i Jedinice za podršku CJB Prijedora biti uključeni i pripadnici Civilne zaštite iz Slovenije.

Vijest je potvrdio Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor, i dodao da je riječ o ljudima koji su im pomagali i 2014. godine u vrijeme katastrofalnih majskih poplava.

– Gradski Odsjek Civilne zaštite Prijedora već je stupio u kontakt sa Civilnom zaštitom Slovenije. Osim dobro obučenih timova specifični su po tome što su u traganje na vodi i u priobalnom području uključeni posebno obučeni psi tragači – kazao je Miljuš.

Dodao je da vodostaj rijeke Sane i slaba vidljivost još ne dozvoljavaju ronilačku pretragu korita Sane kod splava i gradskog mosta, zbog čega su odlučili da pomoć zatraže od slovenačkih kolega.

Potraga za nestalom maloljetnicom u Prijedoru s kratkim prekidima traje intenzivno od 5. marta.

Tokom jučerašnjeg dana timovi tri vatrogasne jedinice s područja prijedorske regije pretražile su tok Sane i Une sve do ušća u Savu, kod Jasenovca, ali bez rezultata.

Do dolaska ekipa iz Slovenije za djevojkom će i sutra tragati vatrogasci i policija.

Dnevni avaz