Nastavio je Rudar-Prijedor svoj efikasni niz „petardom“ na startu proljećne polusezone u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, odličnim izdanjem savladavši na svom terenu Zvijezdu 09 rezultatom 5:0.

Najistaknutiji pojedinac susreta bio je dvostruki strijelac Draško Lolić, koji sada ima sedam golova.

Na klupskoj ovosezonskoj rang-listi prati Ognjena Jaćimoviča, koji je postigao dva više, ali poslije oporavka od povrede, kada je ušao u igru u drugom poluvremenu duela sa timom iz Etno sela Stanišić potvrdio da će i dalje biti opasan.

„Rudari sa Sane“ su u borbama za bodove postigli najviše, ukupno 39 pogodaka, odnosno 2,29 u prosjeku po utakmici.

Zanimljiv je podatak da samo u dva meča, u 1.kolu na gostovanju u Derventi Tekstilac Kortu (0:2) i u 8.kolu kada su u Gradišci protiv Kozare remizirali 0:0, nisu zatresli protivničke mreže.

Svakako da njihova igra hrabri navijače ovog kluba pred veliki derbi u Banjaluci sa Borcem, a upravo od lidera su doživjeli za sada jedini poraz kao domaćini, jesenas u 7.kolu kada je bilo 2:3.

-Pribojavali smo se ove utakmice imajući u vidu da je Zvijezda 09 jedna veoma dobra ekipa. Rezultat je, možda, malo i previsok na osnovu onoga što se događalo na terenu. Nagrađeni smo jer smo dosta dobro radili u pripremnom periodu i zato što smo ušli u utakmicu disciplinovano i odgovorno, a taj naš pristup je i prouzrokovao ovakav rezultat. I kod našeg vođstva od 3:0 utakmica je bila puna tempa, ritma, da se nismo mogli opustiti. Na vrijeme smo dali četvrti gol i tek onda mogli reći da smo utakmicu dobili. Zahvalio bih se gostima na fer i korektnoj igri. Idemo iz utakmice u utakmicu, svakako da je najvažnija i najteža ta prva, pogotovo kada je igrate na domaćem terenu, dobili smo je i ove nedjelje ćemo mirno raditi. Protiv Borca se nadamo jednom pravom derbiju, kako za nas aktere, tako i sve ljubitelje fudbala – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Vrijedna pažnje je i činjenica da iako su Prijedorčani u megdanu sa rivalom iz Semberije bili oslabljeni neigranjem „požutjelih“ Novice Petrvoića i kapitena Nemanje Marića, kao i Ervina Ćatića, zbog operacije slijepog crijeva, nastavili su i kontinuitet veoma dobrih partija po pitanju defanzivnih zadataka.

Računajući i četri prethodna prijateljska susreta iz pripremnog perioda nisu primili gol već 483 minuta.

Naime, posljednji put u Velikoj Gorici u Hrvatskoj, u provjeri protiv drugog tima drugoligaša Gorice (2:1) njihov donedavni golman Nemanja Petrović poslao je u 57.minuti loptu u sopstvenu mrežu za izjednačenje.

Od tada Dejan Inđić ostao je nesavladan, kao i njegova „alternativa“ Đorđe Šarac.

Svakako da sa njima, ali i angažovanjem odbrane, kao i vraćanjem veznih igrača na svoju polovinu, „narandžasto-crni“ mogu da imaju dozu dodatnog samopouzdanja i nade da će u najtežem ispitu u nastavku takmičenja u subotu moći dostojno da pariraju Banjalučanima i tako pokušaju da ostvare povoljan ishod.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com