glas-tomo dosenTijelo nepoznatog muškarca pronađeno je u šiblju uz samu obalu rijeke Save, u naselju Bok Jankovac kod Gradiške.

Pronašao ga je ribar Brane Milojčić, koji je prolazio čamcem juče u 10.40 časova. Na teren je izašla ekipa Policijske stanice Gradiška koja je obavila uviđaj.

– Za sada nismo utvrdili pojedinosti, niti identitet osobe. Nije nam poznata ni starosna dob jer je tijelo u fazi raspadanja. Muškarac je na sebi imao plavu majicu kratkih rukava, crnu trenerku sa bijelom linijom i jednu cipelu na čičak. Nema tragova povreda. Nisu pronađeni ni dokumenti, Vjerujem da se radi o klasičnom utopljenju – rekao je Milojčić i dodao da se sumnja da je leš star i do dva mjeseca.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske, gdje će biti obavljena obdukcija.

Glas Srpske

Nezvanično nam je potvrđeno da se radi o Prijedorčaninu Tomi Došenu (77) koji je nestao 13. avgusta u večernjim časovima iz porodične kuće u Čejrecima.

„Opis koji smo dobili od policije odgovara mom djedu. Iako je tijelo u fazi raspadanja sve ukazuje da se radi o njemu“, rekao nam je Tomin unuk Damir koji se trenutno nalazi u Gradišci.

On se još jednom zahvalio svim prijateljima i poznanicima koji su u protekle tri sedmice učestvovali u potrazi za njegovim djedom Tomom Došenom.

Tekst – Aleksandar Drakulić