Pravovremenom intervencijom i izlaskom na teren, pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, osujetili su u srijedu uveče provalu i pokušaj krađe iz privatne kuće u Prijedoru u sklopu koje se nalazi stomatološka ambulanta.

-Oko 20:35 časova operativnom dežurstvu je prijavljena provala koja se dešavala u ulici Srpskih velikana u Prijedoru. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da je razbijen prozor na stambenom objektu čiji vlasnik je lice R.J. Nije bilo tragova ulaska u objekat u kojem se nalazi i stomatološka ambulanta a ovo krivično djelo je okvalifikovano kao „Teška krađa u pokušaju“ – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka CJB Prijedor.

Ona je dodala da traje istraga kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za pomenuto krivično djelo.

Kako nezvanično saznajemo, komšije su primijetile nepoznato lice u blizini kuće, a potom čuli zvuk razbijanja stakla te su pozvali policiju, prije čijeg dolaska se lopov udaljio u nepoznatom pravcu.

Podsjećanja radi, privatna stomatološka ordinacija koja se nalazi u ovom objektu bila je meta teške krađe u aprilu 2014.godine, kada je, prema procjeni vlasnika, materijalna šteta iznosila više od 10.000 KM.

Tada je nepoznati lopov neopaženo prišao ulaznim vratima, te je uz upotrebu fizičke sile i podesnog alata obio bravu, ušao u ordinaciju iz koje je ukrao više medicinskih aparata i oko 200 KM.

Prijedorska policija je nakon istrage u septembru iste godine podnijela izvještaj protiv dva lica zbog sumnje da su u gradu na Sani opljačkali poljoprivrednu apoteku, stomatološku ambulantu i privatnu kuću.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com