selo veselo 2014-rasavci (1)Četvrta ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, održana je 31.avgusta, kod Društvenog doma u Rasavcima.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Ništavaca, Pejića, Gaćana i Rasavaca.

Najuspješnija je bila ekipa Pejića, drugo mjesto zauzeli su Rasavci, na trećem mjestu je ekipa Gaćana, dok su četvrti Ništavci. Priznanja i pobjednički pehar ekipama uručio je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora, pokrovitelja manifestacije, koji je podsjetio na značaj manifestacije „Selo veselo“, čiji je cilj oživljavanje društvenog života u prijedorskim selima.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi foklorne sekcije „Rasavci“ iz Rasavaca, ženska, muška i krajiška grupa Izvornog pjevačkog društva „Usorci“ iz Oštre Luke, ojkačka grupa „Borino jato“ iz Rakelića, članovi Karate kluba „Šodan“ iz Prijedora-sekcija Rasavci, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti Daliborka Grbić i Predo Miljatović.

Nakon Gornjih Garevaca, Omarske i Brezičana, ekipa Pejića četvrti je finalista, koji će se u nedjelju 7. septembra u Gornjim Garevcima, takmičiti u završnici manifestacije “Selo veselo 2014“.

Tekst i foto – Saša Goronja
selo veselo 2014-rasavci (2) selo veselo 2014-rasavci (3) selo veselo 2014-rasavci (4) selo veselo 2014-rasavci (5) selo veselo 2014-rasavci (6) selo veselo 2014-rasavci (7)