Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, u periodu od 10.02. do 18.02.2017. godine, sproveli su pojačane mjere i aktivnosti usmjerene na suzbijanje preprodaje narkotičkih sredstava na području grada Prijedora, koje su rezultirale pronalaskom i oduzimanjem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 10,13 grama.

Opojna droga u različitim količinama pronađena je kod lica A.A., E.B., J.L. i D.K. iz Prijedora, kao i kod jednog maloljetnog lica.

Daljim aktivnostima pronađena su i lica koja su vršila prometovanje narkotičkih sredstava licima kod kojih je droga i pronađena, a radi se o licima B.K. i D.V. iz Prijedora.

Nakon završene kriminalističke obrade, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv lica B.K. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok će protiv lica D.V. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Zbog posjedovanja narkotičkih sredstava, protiv lica D.K. iz Prijedora i jednog maloljetnog lica, nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija