Miloš Đorđević i Bojan Burazor, koji su u zimskom prelaznom roku zadužili crveno-plavu opremu, predstavljeni su danas na konferenciji za novinare koja je održana u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu.

Bojan Burazor, čija je primarna pozicija zadnji vezni igrač, u redove Borca stigao je iz tabora prijedorskog Rudara, najvećeg konkurenta klubu iz Platonove ulice u borbi za titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, dok je Miloš Đorđević, krilni napadač, u Borac i Banjaluku došao nakon što je prethodno nosio dres Slavije iz Istočnog Sarajeva.

– Sa Bojanom je potpisan ugovor na dvije, a sa Milošem na tri godine. Detalji njihovog dovođenja nisu nikakva tajna: za Bojana je Rudaru plaćeno 7.000 KM, a klub iz Prijedora će dobiti i 15 posto od narednog Bojanovog transfera, dok smo Slaviji za Miloša Đorđevića platili 10.000 KM. U pregovorima smo i oko prelaska Bojana Čudića u naš tabor, čime bi prelazni rok po pitanju novih igrača bio završen. Kada su u pitanju odlasci, napuštaju nas Nenad Kiso i Srđan Bečelić. Sa prvim smo usmeno dogovorili saradnju na kraju prošle godine, bez potpisanog ugovora, nedavno smo ponovo, nakon prelaznog roka, sjeli za sto, nismo postigli dogovor i sportski i ljudski smo se rastali. Bečeliću je saopšteno da će Siniša Dujaković biti prvi izbor na poziciji desnog beka, Bečelić to nije prihvatio i izrazio je želju za promjenom sredine. Nakon današnjeg treninga biće poznat još jedan igrač koji će potražiti novi klub – rekao je član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković.

Fkborac.net