Pripremjući se za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, Rudar-Prijedor je u prijateljskom odmjeravanju snaga u Banjaluci igrao neriješeno protiv Željezničar Sport Team-a, lidera drugoligaškog „Zapada“.

Imali su Prijedorčani, pogocima u drugom poluvremenu Harisa Harambašića i Vladana Reljića dva puta prednost, ali je „Željo“ preko dvostrukog strijelca Dejana Bosančića, momka rođenog 1998.godine, stizao do izjednačenja.

Pored njega u sastavu iskusnog asa Branislava Krunića, koji je u nastavku sa klupe ušao u igru, uz već dobro znanog golgetera Bojana Markovića (1999.godište) još jedan golobradi dječak Luka Malić (rođen 2000.godine) skrenuo je pažnju na sebe, uz lijevu aut-liniju.

– Nama je prije svea drago što u teškim uslovima u kojima radimo dobijemo priliku da na finom terenu sa plastičnom podlogom odigramo jednu dosta kvalitetnu utakmicu protiv kvalitetnog i organizovanog protivnika. To je potvrdio na terenu, iako je rezultat bio u drugom planu, bitno je da smo svim igračima dali šansu i da se niko nije povrijedio. Ono što nas zabrinjava je ulazak u pripreme sa Ognjenom Jaćimovićem i Dušanom Milinkovićem, koji „vuku“ lagane povredice, ali se nadamo da će biti dovoljno vremena da se oporave i da krenu sa normalnim trenažnim procesom – bio je prvi utisak šefa stručnog štaba Prijedorčana Zlatka Jelisavca.

Čini se da se upravo odsustvo pomenutih igrača, koji su davali ton igri „rudara sa Sane“, prvog strijelca Jaćimovića i Milinkovića, jer je svojom agresivnošću i hitrinom rješavanja defanzivnih zadataka u „štoperskom“ tandemu sa iskusnim Novicom Petrovićem, najavio velike mogućnosti, osjeća pred oba gola.

-Svi kandidati za prvu postavu su na najbolji mogući način iskoristili svoju šansu. Najvažnije je da smo ponovo počeli da dajemo golove, ali nažalost ponovo ih i lako primamo. Ponavlja se kao najveći problem ta posljednja odbrambena linija, jer smo svojim greškama dozvolili rivalu da nam zatrese mrežu – konstatovao je Jelisavac.

Zna se dobro koliko je značio na sredini terena Bojan Burazor, koji je prešao u redove vodećeg banjalučkog Borca, ali po onoj narodnoj „koga nema bez njega se mora“, za očekivati je da se neko nametne.

Novajlija Srđan Malinović se još uklapa u novu sredinu, Stefan Gavranović sve više je u situaciji da iskazuje potencijal vođe, a Draško Lolić i Milan Šakić su već potvrdili da imaju snage da budu značajani „motori“. Ohrabruje i kretanje Rastka Rokvića, ima ga i u „vezi“, a lako se nađe i pred protivničkim golom.

– Popravili smo utisak u odnosu na prvu provjeru protiv premijerligaša Krupe u Krupi na Vrbasu kada smo ubjedljivo poraženi sa 0:4. Željezničar Sport Team je potvrdio da ima perspektivan i poletan tim. Vremena ima još dosta, a očekujem da uz dobar rad na treninzima i više discipline u sljedećim kontrolnim mečevima možemo da ispravimo sve greške i spremni dočekamo proljećne borbe za bodove – optimista je Gavranović.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com