Košarkaši Prijedora su u nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske ušli pobjedom u krajiškom derbiju, pošto su zasluženo savladali ekipu Borca sa 67:57(16:9, 20:14, 17:15, 14:19).

Izabranici Danila Palalića su tako prekinuli seriju od dva uzastopna poraza u dvorani „Mladost“ jer su krajem 2016. godine izgubili od Studenta a potom nedavno i od Rudara 2015.

Domaći su u većem dijelu susreta u potpunosti kontrolisali igru, a imali su i stalnu rezultatsku prednost, koja je u finišu treće četvrtine iznosila i 20 poena (52:32), pa su svi napori Baljalučana da načine preokret ostali uzaludni.

-Derbi je opravdao očekivanja. Rezultatski se to činilo ubjedljivo u našu korist, ali nije bilo tako jednostavno na terenu. Poslije velikih problema, jer smo početak sezone dočekali bez pet igrača, a napustila su nas i dva najbolja u dosadašnjem toku prvenstva Goran Bogičević, plej-mejker koji nam je godinama bio bitan i prvi centar Nenad Jovičić, čestitam svojim momcima na velikoj energiji. Nakon poraza od OKK Rudara 2015 iz Ugljevika, skupili smo snage, možda nismo toliko kvalitetni, ali borbenosti nam ne nedostaje. Vrijedna pobjeda, a čestitam i Borcu na fer i korektnoj igri – istakao je trener Prijedorčana Danilo Palalić.

I pored neuspjeha nije imao razloga da bude nezadovoljan i odnedavno prvi trener gostiju Bojan Božić, koji je prethodne dve sezone bio pomoćnik svom prethodniku na klupi Dragi Karaliću.

-Čestitam igračima Prijedora na pobjedi, kao i fer i korektnoj igri. U prvom poluvremenu pružili smo veoma lošu igru, posebno u odbrani, jer nismo stigli da pomognemo jedni drugima. U nastavku spustili smo razliku na sedam-osam poena, ali to nije bilo dovoljno da nešto više učinimo prije svega zbog izuzetno lošeg procenta šuta za tri poena – naglasio je košarkaš OKK Borca Vanja Samardžija.

KK Prijedor: OKK Borac 67:57(16:9, 20:14, 17:15, 14:19)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Miloš Vujinić (Aleksandrovac), Aleksandar Vuruna, Dragoslav Rađević (Banjaluka)

KK PRIJEDOR:
Romanić, Blaz 4, Majkić, I.Damjanović 20, Stakić, Vuković 3, O.Bilanović, Lakić 2, M.Damjanović 2, Tomić 17, Savić 2, N.Bilanović 17

OKK BORAC:
Dragićević 2, Kovačević 5, Vukotić 2, Nikolić 23, Todorović 7, Aničić 5, Ćulum 2, Barbaroz 6, Putnik 3, Mikeš, Tejić, Samardžija 2

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com