Mladi prijedorski fotograf Alvin Harambašić dobio je svjetsko priznanje “Vedison avard” za tri fotografije. Riječ je o priznanju osvojenom na Internacionalnom konkursu za najtalentovanije svadbene fotografe.

Da se trud isplati, dokaz je svjetsko priznanje “Vedison avard” koje je stiglo u ruke mladog prijedorskog fotografa Alvina Harambašića.

Na Internacionalnom svadbenom konkursu njegove tri umjetničke fotografije pobijedile su u jakoj konkurenciji.

Nagrade nisu novčane, ali su priznanje dugogodišnjem radu mladog umjetnika.

– Znam da je moj rad dobar rad, zato što sam dosta vremena iskoristio istražujući različita polja od svjetla, poziranja, svih ostalih faktora. Međutim, nagrada mi je bitna da pokažem mnogima koji se ne razumiju u fotografiju da moj rad ipak vrijedi, kaže Alvin.

Dodaje da je, iako je studirao informatiku, pobijedila ljubav prema fotografiji.

Prvi fotoaparat kupili su mu roditelji. Međutim, željeli su da mu nešto drugo postane prava profesija. Ipak, sudbina je ,kaže,presudila u njegovu korist.

– Našao sam fotoaparat koji nije koštao mnogo, iako je to tada bilo ogromno. Falilo mi je nekih 50 maraka za aparat i tada sam pozvao svoje roditelje, priča Alvin i objašnjava nam kako je došao do tih 50 maraka.

Alvin kaže, vjenčanja ga ispunjavaju. Počeo je od nule i sam sebi obezbijedio posao. Najčešće fotografiše vjenčanja u inostranstvu.

RTRS