rudar-prijedor-zlatko-jelisavac-novi-ugovorReprezentacija Republike Srpske je prilika za svakog da odskoči, napravi važan korak u karijeri. Bitno je da se kvalitetno radi i u klubovima. Disciplina i profesionalizam su osnov svega, uspjeh se jedino tako može izgraditi.

Zlatko Jelisavac je rođen 22. februara 1968. godine u Sisku. Igrao je fudbal u Slobodi iz Novog Grada, u kojoj je bio i trener. Sa legendom Fudbalskog kluba Sarajevo Predragom Pašićem osnovao je u Novom Gradu Školu fudbala „Bubamara“ koja i danas živi. Među prvim trenerima BiH stekao je UEFA profi licencu u edukativnom centru Fudbalskog saveza sa sjedištem u Sarajevu. Na pitanje kako stiže da uskladi sve obaveze odgovara sljedeće:

-Kada čovjek nešto voli i u tome uživa onda ništa nije teško. Fudbal je moj život i posvetio sam se u potpunosti edukaciji i stvaranju. Pogotovo volim da radim sa mladim igračima. U 2017. godini očekuju me mnogi izazovi kako u Rudar-Prijedoru klubu tako i reprezentaciji. Nadam se da ćemo sve postavljene ciljeve uspjeti da ostvarimo.

Pored Jelisavca u konkurenciji za najboljeg trenera Republike Srpske u 2016. godini koji će biti proglašen na manifestaciji „Dan fudbala“ u organizaciji FSRS i Žurnala, uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske su još strateg Krupe Slobodan Starčević i trener Podrinja iz Janje, Senad Hadžić.

-Za mene je velika čast, ujedno i obaveza što sam ušao u završni krug, u finale među tri kandidata. To je za mene veliki motiv za dalji period – rekao je na kraju Zlatko Jelisavac, trener koji uživa veliko povjerenje u Republici Srpskoj

Tekst – Sportski žurnal
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com