nanosi snijega-tisova-ravska (1)Zbog snijega koji bez prestanka pada duže od 30 sati, u Republici Srpskoj otežan je i usporen saobraćaj.

Većina puteva je prohodna, a na njihovom odžavanju pojačano rade brojne dežurne ekipe zimskih službi.

Iz Auto-moto saveza upozoravaju da je na svim putnim pravcima neophodna oprezna i sporija vožnja.

Iako snijeg u Republici Srpskoj pada već drugi dan, u Republičkoj upravi Civilne zaštite navode da situacija nije vanredna i da je sve pod kontrolom.

Intenzivne snježne padavine i dalje usporavaju i otežavaju saobraćaj u Srpskoj.

Iz Civilne zaštite navode da se snijeg zadražava na saobraćajnicama, ali da su nadležne službe još tokom noći počele njegovo uklanjanje sa kolovoza, te da intezivno rade na raščišćavanju.

nanosi snijega-tisova-ravska (2)Iz Auto-moto saveza upozoravaju da je na svim putnim pravcima neophodna oprezna i sporija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, a posebno je potrebno držanje rastojanja između vozila i posjedovanje zimske opreme.

Na dionicama koje vode preko planinskih prevoja i u višim predjelima, pored ugaženog snijega, ima i poledice.

Svi putni pravci na području Prijedora i prijedorske regije su prohodni, ali je zbog snijega koji bez prekida pada već dvadesetak časova, saobraćaj usporen.

RTRS

Kako saznajemo od čitalaca stanovnici na području Gornje Ravske imaju najviše problema.

-Najkritičnije je na području sela Gornja Ravska, tačnije na putu Lestrak-Milojice u zaseoku Tisova gdje se na kolovozu nalazi i do metar snježnih nanosa koje sami mještani poljoprivrednim mašinama ne mogu očistiti. Očekujemo pomoć Gradske uprave, odnosno preduzeća koja su zadužena za čišćenje lokalnih puteva, kako bi se saobraćaj u ovom kraju koliko-toliko normalizovao – poručuju naši čitaoci, mještani ovog dijela Prijedora.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

nanosi snijega-tisova-ravska (3) nanosi snijega-tisova-ravska (4)