Dva krajiška prvoligaša, Rudar-Prijedor i banjalučki Borac spremni su da zakopaju nesuglasice iz prošlosti i u budućnost krenu sa saradnjom od obostranog interesa, a prvi korak na tom putu trebalo bi da bude dogovor oko prelaska iskusnog veziste Bojana Burazora.

Tenzije koje su podignute na relaciji Prijedor – Banjaluka ove zime splasnule su nakon zvanične posjete novog direktora crveno-plavih Dejana Lukendića komšijama u Gradu na Sani. On je došao zvanično da pregovara sa predstavnicima „rudara“ predsjednikom Daliborom Majkićem i direktorom Vukašinom Đakovićem oko prelaska Burazora na banjalučki Gradski stadion.

-Stigao sam u Prijedor sa ciljem da postignemo dogovor oko angažmana Bojana Burazora kojeg želimo u svojim redovima da vidimo ove zime. Odnedavno sam na ovoj funkciji tako da sam nastojao da ovom posjetom uspostavimo zvaničan kontakt s Prijedorčanima koji su nam slali poruke da smo nekorektni. Borac je uvijek za sve vrste razgovora i dogovora u obostranom interesu – istakao je poslije sastanka u Prijedoru Dejan Lukendić.

Burazor ima ugovor sa Prijedorčanima do ljeta i izrazio je želju da napusti „rudare“. Međutim, na posljednjoj sjednici Odbora za hitna pitanja kluba donesena je odluka da može da pređe samo u premijerligaški klub ako se pojavi interesant koji je spreman da plati obeštećenje, a da ni po koju cijenu ne može ni u jednog prvoligaša, uključujući i Borac.

-Burazor je zvanično naš igrač jer ga veže ugovor, spremni smo da pregovaramo iako su u Borcu do sada po ovom pitanju bili nekorektni. Naš cilj je da vratimo samo ono što smo do sada uložili u pomenutog igrača, kako bi mogli da angažujemo nekoga drugog u slučaju odlaska Burazora – istakao je predsjednik Prijedorčana Dalibor Majkić.

Kako smo saznali, pravdajući se lošom finansijskom situacijom Lukendić je tražio od Rudar-Prijedora ustupanje Bojana Burazora bez novčane naknade, a da „rudarima“ od sljedećeg transfera iz Borca pripadne 20 odsto novca. S druge strane Prijedorčani traže između 25.000 i 30.000 maraka na ime obeštećenja koliko ih je do sada koštao Burazor.

-Odluka Odbora za hitna pitanja našeg kluba je jasna, ali ukoliko Borac obezbjedi novac za obeštećenje onda je moguće da ona bude promijenjena i da se izađe u susret igraču. U svakom slučaju Banjalučani su na potezu od kojeg zavisi dalji razvoj situacije – rekao je direktor Rudar-Prijedora Vukašin Đaković.

Da li je na pomolu novi, bolji odnos između dva krajiška sportska kolektiva ostaje da se vidi u narednom periodu.

Sportski žurnal