prijedor-skofja loka-prijateljska (1)U prvoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za nastavak prvenstva premijer lige BiH za rukometaše, ekipa Prijedora je u dvorani „Mladost“ dočekala ekipu Škofje Loke iz istoimenog slovenačkog grada.

Prijedorčani su poraženi od trenutno četvrtoplasirane ekipe u prvenstvu Slovenije rezultatom 19:34 (10:20).

Od početka meča bilo je vidljivo da su gosti mnogo spremniji i rastrčaniji pa je njihova početna prednost od 0:3 (5.minuta) do polovine prvog poluvremena „narasla na +7 (3:10).

Domaći su malo konsolidovali redove pa se desetak minuta igralo „gol za gol“ da bi gosti u finišu ponovo zaigrali bolje i na odmor otišli sa ubjedljivih 10:20.

Nastavak je donio nešto bolju igru izabranika Dragomira Šaponje ali je odličan na golu Škofje Loke bio Vrbinc.

prijedor-skofja loka-prijateljska (2)Oba trenera su dosta kombinovala pa je u drugom dijelu bilo manje golova a konačan rezultat je glasio 19:34.

U redovima domaćih predstavila su se i tri zimska pojačanja, Darko Dragović, Valentin Vilušić i Darko Todorović, ali je bilo primjetno da će trebati još vremena kako bi se uigrali.

-Dragović i Vilušić su tu već neko vrijeme dok je Todorović imao samo jedan zajednički trening pa nije bilo realno da se na najbolji način suprotstavimo Slovencima. U odnosu na jesenji dio ekipa je pretrpjela određene promjene pa je potrebno vrijeme kako bi se uigrali – rekao je trener Dragomir Šaponja, koji je najavio mogućnost da redove rukometaša Prijedora narednih dana pojačaju još dvojica igrača.

Od igrača koji su nastupali u jesenjem dijelu prvenstva, Stošljević je prešao u banjalučki Borac, Bajić je takođe napustio klub, dok je nejasan status Savića.

U klubu kažu da je on još pod ugovorom sa RK Prijedor a nezvanično saznajemo da je ovaj igrač pojačao ekipu Krajine iz Cazina.

Pred Prijedorčanima je težak zadatak u nastavku prvenstva ako žele izbjeći ispadanje iz društva najboljih bh. timova jer se trenutno nalaze na 12.mjestu sa 13 bodova.

Prijedor: Škofja Loka 19:34 (10:20)

Prijedor
Dvorana Mladost
Gledalaca: 30
Sudije: Elvis Marčetić/Marinko Anušić (obojica iz Prijedora)
Sedmervi: Prijedor 1(2), Škofja Loka 3(3)
Isključenja: Prijedor -, Škofja Loka 8 minuta

RK Prijedor
Babić-2 odbrane, Vilušić 1, Miljuš 4, Šerbula, Kecman 1, Balaban, Kaurin 1, Todorović 2, Janković 1, Topić-5 odbrana, M.Radaković, Jovanović 5, Knežević- 1 odbrana, J.Radaković, Dragović 4
Trener-Dragomir Šaponja

RK Škofja Loka
Vrbinc-12 odbrana + 1 sedmerac, Panjtar-10 odbrana, Maček, Jesenko 2, Šibanc 2, Rant 3, Bergant, Kavčić 4, Damijan 4, Jamnik 5, Pipp 1, Verbinc 1, Gartner 4, Cingesar 8, Plestenjak
Trener-Siniša Markota

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-skofja loka-prijateljska (3) prijedor-skofja loka-prijateljska (4) prijedor-skofja loka-prijateljska (5) prijedor-skofja loka-prijateljska (6) prijedor-skofja loka-prijateljska (7) prijedor-skofja loka-prijateljska (8)