bojan-burazor-1Razumljivo je da u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, poslije uspešne jeseni, „zimujući“ na drugom mjestu na tabeli Prve lige Republike Srpske, prevashodno u prelazniom roku žele da sačuvaju postojeći igrački kadar.

Mogućnost da ode dobio je samo Borislav Dalić, a jedina nepoznanica je status najboljeg igrača Bojana Burazora, koji je izrazio želju da se preseli u redove banjalučkog Borca.

-Bez sumnje Burazor je ostavio velikog pozitivnog traga u našem klubu i imamo moralnu obavezu prema njemu i njegovim željama i planovima. Ipak, želim da istaknem da mu se ne duguje ni marka, a ljetošnji dogovor kada smo produžili saradnju bio je da mu nećemo praviti probleme ukoliko želi da promijeni sredinu i ode u neki od klubova Premijer lige BiH ili u inostranstvo – priča Dalibor Majkić, predsjednik Komiteta za hitna pitanja, tijela koje se nalazi na čelu „rudara sa Sane“.

bojan-burazor-2Lider na tabeli elite Srpske iz ulice Vladike Platona, kojeg Prijedorčani uvažavaju, jer je u posljednje vrijeme bilo dosta igrača koji su prelazili u redove Banjalučana još uvijek nije u premijerligaškom rangu.

-Imamo namjeru da rukovođenjem uspostavimo neke realne odnose i komunikaciju. Apsolutno niko iz Borca nije nam se obratio u vezi Burazora i to je ono što nas boli, jer nije u redu da iz krajiškog rivala kontaktiraju mlade fudbalere, bez našeg znanja. U takvoj situaciji, ispada da i nismo zanimljivi za pojačanja, a odgovorno tvrdim stvorili smo zdravu atmosferu. Svakom ko želi afirmaciju, a zadovoljava kvalitetom vrata su otvorena, ujedno i mogućnost da napreduje i dođe u poziciju da ode – istakao je Majkić.

Nije na odmet napomenuti da su iz Rudar-Prijedora, doduše preko Borca ne tako davno otišli Siniša Saničanin, koji brani boje superligaša Srbije lučanske Mladosti i Ajdin Redžić (Krupa, Krupa na Vrbasu), te Aleksandar Jovičić, koji brani boje prvoligaša susjedne Hrvatske Slaven Belupa iz Koprivnice.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com