radovi stadion 18avgust (5)Radovi na Gradskom stadionu u našem gradu teku „punom parom“.

Nakon što je travnata površina uklonjena sa glavnog a potom postavljena na pomoćni teren, pristupilo se nastavku pripreme za instaliranje novog sistema za navodnjavanje.

Prvo je skinut određen sloj zemlje da bi potom uslijedilo kopanje kanala i postavljanje cijevi koje su predviđene za dovod vode što se radi proteklih dana.

U četvrtak ili petak stižu radnici iz firme „Damon“ iz Karlovca (Hrvatska) koji su zaduženi za pitanje drenaže, postavljanja cijevi, pumpi i svega potrebnog za kvalitetno navodnjavanje glavnog terena.

Da bi u budućnosti sve funkcionisalo kako treba, čak i u situacijama kada nema vode, na Gradski stadion je dopremljen veliki spremnik za vodu.

Nakon što se završe i ovi radovi, uslijediće postavljanje novog „travnatog tepiha“ za koje je zaduženo prijedorsko preduzeće „Flower eco design“, poslije čega slijedi i period „adaptacije“ novog busenja trave.

S obzirom da će taj period trajati najmanje 3-4 sedmice, za sada je nepoznat datum kada će Rudar-Prijedor odigrati prvu ovosezonsku utakmicu na Gradskom stadionu u našem gradu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
radovi stadion 18avgust (1) radovi stadion 18avgust (2) radovi stadion 18avgust (3) radovi stadion 18avgust (4) radovi stadion 18avgust (6) radovi stadion 18avgust (7)