orkestar-gitara-muzicke-skole-gostovanje-trento-1Orkestar gitara muzičke škole „Savo Balaban“ iz Prijedora, kojeg čini 14 učenika uzrasta od 10 do 15 godina, u pratnji dva profesora boravio je u Trentu (Italija) u periodu od 14. do 17. decembra 2016. godine u okviru projekta razmjene sa italijanskom muzičkom školom Diapason (Dijapazon).

Tom prilikom učenici iz Prijedora predstavili su se domaćoj publici jednočasovnim koncertom koji je održan u koncertnoj dvorani muzičke škole Diapason proteklog petka, a na kraju koncerta gosti i domaćini zajednički su izveli svjetski poznati hit „Sweet child o’ mine” koju u originalu izvodi grupa Guns n’ Roses.

-Pored održanog koncerta, učenici iz Prijedora imali su i priliku da bolje upoznaju grad Trento i okolinu u pretprazničnom ruhu, a po već ustaljenoj praksi naših projekata, gosti iz Prijedora bili su smješteni u porodice svojih vršnjaka domaćina i na taj način bili su u prilici da bolje upoznaju njihovu kulturu, tradiciju, običaje i svakodnevicu. Organizovana je i posjeta muzeju prirodnih nauka – rekao je Dragan Došen iz Udruženja Program Prijedor.

Ova aktivnost realizovana je uz podršku Udruženja Program Prijedor iz Trenta i Agencije lokalne demokratije Prijedor, a uzvratna posjeta učenika muzičke škole iz Trenta gradu na Sani planirana je za mjesec maj 2017. godine u okviru međunarodnog festivala horova „Zlatna vila“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Igor Motl

orkestar-gitara-muzicke-skole-gostovanje-trento-2 orkestar-gitara-muzicke-skole-gostovanje-trento-3