atv-impro-postrojenjeKonačno je zvanično – prijedorska Mesna industrija “IMPRO” je prodata. To je ATV-u potvrđeno iz kompanije HETA koja je bila vlasnik nekretnina tog nekadašnjeg privrednog giganta.

Nakon što su nam, prije nepunih mjesec dana, saopštili da su u završnoj fazi pregovora, sada javljaju da je sve gotovo.

“HETA BIH je uspješno okončala proces prodaje industrijskog kompleksa mesne industrije Impro u Prijedoru. Nismo u mogućnosti otkriti identitet kupca, kao ni kupoprodajnu cijenu, zbog obaveza koje proističu iz ugovora o povjerljivosti, a koji je HETA BiH u obavezi poštovati”, navodi se u saopštenju iz kompanije HETA BiH.

Cijena, možda, i nije toliko bitna koliko informacija ko planira da oživi propalu mesnu industriju. Kako nezvanično saznajemo, kupac Impra je biznismen iz Cazina, Asmir Durić. Tamo je vlasnik nekoliko preduzeća, između ostalih, i prilično uspješne “Žitoprerade”. S njim danas nismo uspjeli da stupimo u kontakt ali smo, ipak, ponešto saznali.

U Improvim halama, uveliko se montiraju mašine i oprema. Kako sada stvari stoje, početak proizvodnje planiran je krajem januara.

Dotad, bivši radnici, barem oni koji se nakon propasti firme nisu snašli, ne kriju da čekaju poziv na posao. Mile, koji je bio šef proizvodnje kaže da je to, među njima – glavna priča.

“Neko je zadovoljstvo kod tih ljudi, to svakodnevno zivkaju, pitaju kad će, hoće li se početi… I biće tu radne snage koju malo treba edukovati, dovesti u red i vjerujem da tu ima neke šanse”, optimističan je Mile Ćirić, bivši radnik Impra.

Živi bili pa vidjeli, kažu bivši radnici Impra koji su čuli i to da će, prilikom zapošljavanja, imati prednost. Mnogi su već otišli do nekadašnje firme i predali prijave za posao nadajući se da neće biti po onoj staroj “obećanje, ludom radovanje”.

ATV BL