rudar prijedor-kontrola radova nfsbih (1)Danas je Fudbalski klub Rudar-Prijedor posjetio Nihad Hodžić, koordinator za stadione i infrastrukturu u N/FSBiH, da bi se na licu mjesta uvjerio kako teku radovi na Gradskom stadionu u Prijedoru.

„Ova posjeta je kontrolnog tipa, u smislu uvida u stanje radove s obzirom da dobrim dijelom radove finansira UEFA svojim projektom unapređenja infrastrukture a koji implemetira naš Savez. Želimo da znamo stanje radova, određene detalje izvođenja i na koji način i kada će radovi biti završeni“, rekao je Hodžić.

On je istakao da je u ovaj program ušao 21 klub, a radi se o klubovima koji su bili ili su još uvijek članovi Premijer lige. UEFA je uložila 1.320.000 eura u cjelokupan projekat a obaveza lokalnih zajednica odnosno klubova je da obezbijede jednu trećinu sredstava.

„Vrlo sam zadovoljan viđenim, urađen je pomoćni teren, krenuli su i radovi na glavnom terenu i mislim da ćemo na kraju svi biti zadovoljni urađenim“, rekao je Hodžić.

rudar prijedor-kontrola radova nfsbih (3)Osim izvođača radova, sa koordinatorom za stadione i infrastrukturu N/FSBiH razgovarao je i Ranko Vučković, član UO FK Rudar-Prijedor, zadužen za nadgledanje radova na stadionu.

„Generalno smo zadovoljni učinjenim. Dinamika je očekivana, računamo da će građevinski radovi na drenaži i postavljanju sistema vodosnabdjevanja biti završeni za 7-10 dana“, rekao je Vučković i dodao da nakon toga slijedi postavljanje travnate površine.

„Objektivno bi bilo reći da će svi radovi na Gradskom stadionu biti gotovi za 30-40 dana, jer nakon postavljanja nove trave ista se ne smije koristiti najmanje tri nedjelje. S obzirom da se ovakvi radovi izvode jednom u 30-40 godina, najbolje rješenje je da sve bude urađeno kvalitetno i po planovima, iako to znači da ćemo neke utakmice kao domaćini igrati van Prijedora“, rekao je Vučković.

Ukupna vrijednost ovih radova je oko 300.000 KM, od čega su klub, odnosno Gradska uprava uložili oko 100.000 KM a ostatak je donacija UEFA preko N/FSBiH.
rudar prijedor-kontrola radova nfsbih (4) rudar prijedor-kontrola radova nfsbih (2)