ljekariceTuristička organizacija grada Prijedora objavila je ponovljeni konkurs za najbolju turističku fotografiju na kojem mogu učestvovati sva pravna i fizička lica, a koji će biti otvoren do 20. septembra.

“Fotografije koje se dostavljaju na konkurs moraju biti urađene na području grada Prijedora. Fotografije mogu biti crno-bijele ili kolor u digitalnom formatu, a u obzir će se uzimati one koje do sada nisu korištene u druge propagandne svrhe. Svaki autor ima pravo da dostavi maksimalno šest fotografija”, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Prijedora.

Prva nagrada za najbolju turističku fotografiju je 400 KM i vikend za šest osoba u bungalovima Nacionalnog parka “Kozara”, druga nagrada je 200 KM, treća 100 KM, a predviđene su i tri pohvale koje će pratiti novčana nagrada od po 50 KM.

Najbolje turističke fotografije koristiće se u svrhu promocije turističkih vrijednosti i predstavljati grad kao turističku destinaciju.

Konkurs i prijava na konkurs dostupni su na veb stranici Turističke organizacije grada Prijedora www.visitprijedor.com.

Turistička organizacija grada Prijedora ranije je saopštila da je poništen prvi konkurs za najbolju turističku fotografiju, s obzirom na to da Komisija za odabir najbolje turističke fotografije nije odabrala nijednu od pristiglih fotografija.

Na prvi konkurs, objavljen 28. marta, stigle su 74 fotografije, i to 21 za kategoriju najbolja turistička fotografija i 14 za kategoriju najbolja kolekcija fotografija.

SRNA