cjbpd-jesen-2016-3U trodnevnoj akciji pojačane kontrole u saobraćaju na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor, od kontrolisanih 908 vozača, njih 527 kažnjeno je izdavanjem prekršajnog naloga, saopšteno je danas iz prijedorskog CJB.

“Zbog prekršaja brzine kretanja ukupno je kažnjeno 186 vozača, a osim novčane kazne, za 28 vozača izrečene su zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom”, navedeno je u saopštenju.

Iz saobraćaja su isključena 82 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je 29 privedeno.

U toku akcije, alko-testu ukupno je podvrgnuto 399 učesnika u saobraćaju, a koncentracija alkohola u organizmu iznad zakonom dozvoljene utvrđena je kod 77 vozača.

“Pet vozača odbilo je alkotestiranje i sankcionisani su novčanom kaznom, izrečena im je zaštitna mjera i zadržani su u policijskoj stanici”, saopšteno je iz policije.

Kontrolisano je 166 skupocjenih vozila visoke klase, kao i 65 vozila sa tamnim folijama koje su postavljene na stakla vozila.

“Zbog uočenih prekršaja u vezi sa nepropisnim postavljanjem tamnih folija na stakla vozila, sankcionisana su 54 vozača ili njih 83,07 odsto od ukupno kontrolisanih”, navedeno je u saopštenju.

Pored prekršaja brzine i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te nepropisnog zatamnjivanja stakala na vozilu, patrole policijskih službenika evidentirale su 205 ostalih prekršaja.

Policijski službenici CJB Prijedor sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju od 17. do 19. novembra.

SRNA