zrk-mira-2015-16-1Još jedan derbi u prvenstvu Premijer lige BiH za rukometašice očekuje „Miru“, poslije nastupa u Čelelendž kupu u Holandiji.

Prijedorčanke se u najzanimljivijem meču 9.kola u nedjelju u 17.30 časova u Ljubuškom sastaju sa ekipom „Izviđača“.

Domaćin trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa 18 bodova, koliko imaju i Priejdorčanke, ali sa utakmicom manje, jer im je zbog učešća na evro-sceni odložen duel sa mostarskom „Katarinom“.

-Odmor poslije dugog putovanja je bio kratak. Pokušali smo ga iskoristiti na najbolji način, jer u narednih 15 dana očekuju nas četiri utakmice, a dva navrata gostovanja u Hercegovini. Nakon evropskih poraza trebamo se vratiti pobjedničkom nizu u našoj ligi, iako će ovo, uz gostovanjekoje smo imali šampionu „Grude Autohercu“ bti najteži naš ovojesenji ispit – priča trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Rival djevojkama sa Sane je ostvario šest pobjeda i dva poraza, ali vrijedi napomenuti da je na svom terenu odigrao samo tri susreta i sva tri riješio u svoju korist.

-Imao je „Izviđač“ ovog leta određenih promjena u igračkom kadru. Predvodi ih prvi strijelac premijerligaške konkurencije Marija Boras i iskusna Maja Prusina. Ipak, uzdamo se u naše znanje i iskustvo koje smo stekli i u proteklim megdanima sa „Virto Quintusom“ u Holandiji, a uvjerena sam da će moje igračice pružiti maksimum da donesemo sva tri boda u Prijedor – naglasila je Ivetićeva.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com