dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-1Učenici srednjih škola sa područja Prijedorske regije obilježili su 17.novembar, Dan srednjoškolaca.

Ovaj dan je obilježen na razne načine a učenici srednjih škola uveli su ga u svoj plan rada kao obavezan.

Srednje škole naše regije su individualno proslavljale ovaj dan.

Jedan od načina obilježavanja bio je da učenici na bijelim hamer papirima okačenim u holovima škola ili učionicama ispisuju razne slogane i poruke kao i svoja imena, kako bi pokazali pravo na slobodu izražavanja.

Drugi način je bio ispisivanje imena, poruka i internih šala na bijele majice koje su srednjoškolci obukli.

Bilo je tu i podjele bombona, organizovanja svirki, zabava i žurki, na kojima su srednjoškolski obilježili svoj dan kako to najbolje znaju.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-2 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-4 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-3 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-5 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-6 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-8 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-9 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-7 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-10 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-11 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-12 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-13 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-14 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-15 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-16 dan-srednjoskolaca-prijedorska-regija-17