cisto srce-davanje krvi-juli (1)U srijedu, 16.11.2016. godine, u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Travniku, Šamcu i Zenici, istovremeno će biti organizovana kampanja za dobrovoljno darivanje krvi “Krv nam je svima ista”, u okviru projekta PRO-Budućnost.

Na temelju svog aktivnog učešća u projektu PRO-Budućnost, mladi aktivisti na terenu, na vlastitu inicijativu, u potpunosti vode i promovišu navedenu kampanju, te animiraju lokalno stanovništvo da daruje krv i da na takav, konkretan način podrže ovu aktivnost.

Dobrovoljno darivanje krvi u našem gradu je predviđeno u vremenskom periodu od 9:00 do 12:00 časova na Odjelu za transfuziju u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

Akcija se organizuje na Svjetski dan tolerancije, što je ujedno i simbolika cijele kampanje.

Kampanja “Krv nam je svima ista” se drugu godinu za redom provodi u okviru projekta PRO-Budućnost, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

davanje krvi-mile vujasin