prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-1Obilježavanje Sedmice tolerancije koja traje do 16. novembra, Koalicija za borbu protiv mržnje „Prva tolerancija“ Prijedor započela je Mirovnom konferencijom koja je održana u Hotelu „Prijedor“.

Cilj ove konferencije, koja je okupila predstavnike članica Koalicije, lokalnih ustanova, institucija i nevladinih organizacija bio je da se razgovara o tome na koji način se boriti protiv svih oblika diskriminacije, i kako raditi na povećanju nivoa tolerancije u društvu.

Predočeni su dosadašnji rezultati rada i iskustva kada je u pitanju praćenje, evidentiranje i javno osuđivanje incidenata i krivičnih djela proisteklih iz mržnje i predrasuda na području grada.

Iz Koalicije “Prva tolerancija” Prijedor napominju da ovo nije zatvorena organizacija i da je poziv koji je OSCE-a uputio svim organizacijama civilnog društva u Prijedoru i dalje otvoren. Pozivaju još jednom i građane da im prijavljuju djela za koja smatraju da su proistekla iz mržnje i predrasuda.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-2 prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-3 prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-4 prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-5 prva-tolerancija-prijedor-mirovna-konferencija-6