prijedor-borac-mtel-jesen-1Rukometaši Borac m:tela su u „srpskom derbiju“ u okviru osmog kola Premijer lige BiH ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu (drugu „vezanu“ u gostima), pošto su u gradu na Sani zasluženo savladali ekipu Prijedora sa 18:14(10:9).

Banjalučani su u prvom poluvremenu imali dostojan otpor domaćina, kojem se u nastavku u želji da napravi preokret „ispriječio“ nesavladivi golman Damir Eefendić.

Od 36.minuta Prijedorčani pri vođstvu rivala od 13:12 u dva navrata iz sedmerca ne uspijevaju da nadmudre sjajnog čuvara mreže gostiju, koji uz ta dva „skinuta“ penala u periodu do 57.minuta niže odlične intervencije za vođstvo svog tima od 17:12, kada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

-Spremali smo se tokom tri sedmice reprezentativne pauze i shvatili ozbiljno Prijedor. Odbrana se od početka sezone pokazala kao naša najjača strana. To se pokazalo kao prava stvar i u teškoj utakmici, ne mnogo atraktivnoj, publika je mogla cijeniti tu borbenost. Očekujem da se uz odbranu kako prvenstvo bude odmicalo poboljša i napad – rekao je golman Borac m:tela Damir Eefendić.

prijedor-borac-mtel-jesen-2Po viđenju trenera Banjalučana Ratka Đurkovića nije to bila poletna i atraktivna igra, već su odbrambeni zadaci došli do izražaja, ali je kvalitet njegovih izabranika na kraju bio presudan.

-„Pretvrda“ utakmica u kojoj je u prvom poluvremenu ekipa Prijedora probala sve što je u njenoj moći, dok je imala snage. U nastavku broj golova koji smo primili sve kazuje, posebno sam zadovoljan što je „proradio“ Efendić, koji je pokazao reprezentativnu formu. Zadovoljan sam sa tri boda i nastavkom pobjedničkog niza. Nisu nas mimoišli ni problemi, koji nas prate, pošto je Elis Memić zbog udarca u nos koji je krvario morao da napusti ovaj „vruć“ teren – rekao je Đurković.

Nije bio nezadovoljan ni strateg Prijedorčana Saša Babić, smatrajući da je publika mogla da uživa u kvalitetnoj rukometnoj predstavi.

-Imali smo aktivan rezultat, bili u minusu za gol razlike, a onda je došlo do pada kakav nam se na našem terenu još nije dogodio. Pokazali smo da imamo kvaliteta, ali za razliku od nas koji nemamo zamjena, protivnik ima „dužu“ klupu i čestitam mu na zasluženoj, čistoj, pobjedi, uz želju da Banjaučani osvoje šampionsku titulu. Nemam šta da zamjerim svojim igračima, sem na četiri promašena sedmerca što je u utakmici sa ovako malo golova, kakvih je malo u premijerligaškoj konkurenciji, nedopustivo – istakao je Babić.

prijedor-borac-mtel-jesen-3RK Prijedor: RK Borac m:tel 14:18(9:10)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 300
Sudije: Žarko Hrstić i Ante Rašić (obojica iz Ljubuškog)
Sedmerci. Prijedor 4(0), Borac m:tel 6(4)
Isključenja: Prijedor 10 minuta, Borac m:tel 10 minuta

PRIJEDOR:
Đurčić, Stošljević 6, A.Miljuš 2, M.Miljuš, Kecman, Balaban, Kaurin, Bajić, Janković, Topić-1 sedmerac, M.Radaković, Jovanović 1, Mirković, Babić-14 odbrana + 1 sedmerac, Savić 4, J.Radaković 1

BORAC m:tel:
Beširević, Memić, Đurđević 5, Hercegovac, Daničić 2, Mijatović 1, Efendić-14 odbrana + 4 sedmerca, Nježić, Majić 3, Lončar 4, Čelić 1, Šešić, Ćeranić 1, Vukičević 1, Marković

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-borac-mtel-jesen-4 prijedor-borac-mtel-jesen-5 prijedor-borac-mtel-jesen-6 prijedor-borac-mtel-jesen-7