kk-shodan-grawe-energija-kupU organizaciji Karate kluba „Energija“ iz Banjaluke, protekle subote, 5.novembra, u dvorani „Borik“ u gradu na Vrbasu održan je 4.međunarodni karate turnir pod nazivom „GRAWE ENERGIJA KARATE KUP“.

Za medalje se borilo oko 1.530 takmičara iz 117 klubova koji su stigli iz 9 država.

-Naši sportisti nisu učestvovali u najboljem sastavu, ali su ostavili odličan utisak. Bronzanu medalju u borbama osvojila je Jelena Kuzmanović, dok su Marko Stanić i Marko Miodragović izgubili mečeve za medalju u borbama, a Ozren Grujičić i Nikola Uzelac su izgubili meč za medalju u katama – rekao je Rajko Vučićević, prvi čovjek Karate kluba „Shodan“ Prijedor.

On je dodao da će kadeti i juniori ovog kluba naredne nedjelje učestvovati na Prvenstvu BiH za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora koje će biti održanu u Tuzli.

-Nakon ovog takmičenja selektori će odrediti sastav karate reprezentacije za odlazak na Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Sarajevu u decembru ove godine – rekao je Vučićević.

Prema njegovim riječima „vizu“ za Balkanijadu će pokušati ostvariti Marko Stanić, Nikola Uzelac, Marko Pjevač i Marko Miodragović.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Karate klub „Shodan“ Prijedor