novica-petrovicFudbaleri Rudar-Prijedora i pored remija u 12.kolu Prve lige Republike Srpske protiv Tekstilac Korta (1:1) i dalje prate lidera na tabeli banjalučkog Borca za kojim zaostaju tri boda.

Za mladi sastav trenera Zlatka Jelisavca mnogo znači iskustvo Novice Petrovića, koji je, iako sa 27 godina u igračkom sazrijevanju, najstariji prvotimac.

Komandant je odbrane, a uz njega u tandemu na poziciji „štopera“ sve bolje partije pruža i Dušan Milinković.

-Ostaje velika žal što protiv Dervenćana nismo osvojili cijeli plijen i primakli se Banjalučanima samo na bod zaostatka. Ne bih da griješim dušu, posebno ne da omalovažim remi izabranike Bojana Magazina, ali pomalo nas gotovo u svim utakmicama i sudije „koče“. Preostaje nam da se do kraja prvenstva, kao i protiv svih rivala, borimo i sa tom činjenicom – kaže Petrović.

Ipak, rođeni Zeničanin, koji je do sada branio boje apatinske Mladosti, somborskog Radničkog i Srema iz Sremske Mitrovice u Srbiji, Bekeščabe (Mađarska), a potom prvoligaša FBiH, kakanjskog Rudara, da bi među „rudare sa Sane“ stigao iz zvorničke Drine, čiji je dres nosio prošle sezone u premijerligaškoj konkurenciji, sa optimizmom iščekuje naredno iskušenje.

Slijedi duel bivših članova bh.elite, jer na Gradski stadion u subotu stiže Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Pravo nastupa nema desni bek Ognjen Davidović zbog tri žuta kartona.

-Nadam se da ćemo pobijediti Slaviju, prije svega jer vjerujem u nas i naše mogućnosti. Pokazali smo do sada da igramo najljepši fudbal u ligi, ali poštujemo svakog protivnika, pa tako i „sokolove“. Nama je bitno samo da mi budemo na nivou, na kojem ukoliko budemo pružili maksimum dolazi do izražaja naš kvalitet, a tada nema bojazni da će i rezultat biti pozitivan – zaključio je Novica Petrović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com